Warning: stripos() expects parameter 1 to be string, array given in /var/www/domains/ehboheerjansdam.nl/www/wp-includes/formatting.php on line 3792

Verschil BHV en EHBO

EHBO cursus

EHBO is de algemene certificering voor iedereen die eerste hulp wil kunnen bieden bij ongelukken. Als u een EHBO cursus heeft gevolgd, bent u in staat op een juiste manier Eerste Hulp te verlenen. Op uw werk, op straat, maar ook thuis. U leert bijvoorbeeld wat u moet doen als iemand zich in zijn vinger snijdt, zich verslikt, in de rij bij de kassa in elkaar zakt of zich verstapt.

De EHBO’er zorgt ervoor dat een slachtoffer in zo goed mogelijke conditie aan de zorg van professionele deskundigen wordt overgedragen door verergering en uitbreiding van stoornissen en letsels, soms zelfs overlijden, te voorkomen en de kans op complicaties te verkleinen. De EHBO’er kan eenvoudige letsels zelf, dat wil zeggen definitief, behandelen.

BHV cursus

Bedrijfshulpverleners zijn gewone medewerkers die, wanneer er iets gebeurt, actie kunnen ondernemen. De taken van een BHV’er bestaan uit het verlenen van eerste hulp, het beperken en bestrijden van een beginnende brand en het in noodsituaties alarmeren en evacueren van alle werknemers en andere personen in het pand.

Verschil tussen EHBO en BHV

Een bedrijfshulpverlener doet meer dan alleen EHBO verlenen. Een BHV’er weet ook wat hij moet doen bij ontruimingen en het uitbreken van een beginnende brand. Een EHBO’er is echter uitgebreider opgeleid in het verzorgen van alle letsels en verwondingen. Een EHBO cursus duurt langer dan een BHV cursus. Vanuit de Arbowet is het verplicht dat er in ieder bedrijf een of meerdere BHV’ers aanwezig zijn. Dat geldt niet voor EHBO’ers.  Waarom zou u dan toch EHBO’er opleiden binnen uw bedrijf?

Waarom EHBO’ers opleiden?

In bedrijven waar de risico’s op letsels, verwondingen of ongevallen groot is, is het aan te bevelen naast BHV’ers ook EHBO’ers op te leiden.  De EHBO’ers worden opgeleid volgens de richtlijnen van het Oranje Kruis. Dat betekent dat zij in staat zijn op een juiste wijze Eerste Hulp te verlenen. Een BHV’er is ook opgeleid om eerste hulp te verlenen, maar veel minder uitgebreid dan een EHBO’er.