Warning: stripos() expects parameter 1 to be string, array given in /var/www/domains/ehboheerjansdam.nl/www/wp-includes/formatting.php on line 3792

Data nieuwe cursus Reanimatie bekend

Klik hier om in te schrijven

Er start een nieuwe cursus reanimatie.

8 en 22 maart 2017 en 12 april 2017 start de EHBO vereniging Heerjansdam met een nieuwe opleiding Reanimatie met AED.  In kleine groepen wordt door een gediplomeerd instructeur in twee avonden de principes van hart reanimatie uitgelegd. De eerste avond zal in het teken staan van theorie terwijl de tweede avond geheel is gewijd aan zelf reanimeren op oefenpoppen die de realiteit zoveel mogelijk nabootsen. De cursus wordt afgesloten met een landelijk erkend diploma van de Hartstichting.

 

Nog steeds overlijden de meeste mensen thuis aan een harststilstand terwijl minder dan 30 procent van de bevolking kan reanimeren. Het zelf kunnen reanimeren kan cruciale tijd schelen waardoor de kans op een geslaagd herstel steeds groter wordt. Zeker omdat deze cursus wordt gecombineerd met het gebruik van de AED stijgen de overlevingskansen nog veel meer. De AED ( Automatische Extrene Defibrilator)  kan bij een hartstilstand van onschatbare waarde zijn. Een fibrillerend (“trillend”) hart kan door dit apparaat weer in zo’n staat worden gebracht dat de hulpverleners veel meer kans maken een geslaagde reanimatie uit te voeren.

 

Vaak als een ambulance voor een reanimatie de straat in komt rijden gaat het gewone leven daarna weer door. Tenzij de ambulance voor een gezinslid of de buren komt. De eerste 6 minuten waarin u dan zelf kan starten met een reanimatie is cruciaal. Daarom worden deze cursussen ook steeds vaker gevolgd door hele gezinnen of buurtbewoners.

 

De EHBO vereniging Heerjansdam werkt al jaren samen met de hartstichting voor het onderwijs in hart reanimatie. Onlangs is deze samenwerking opnieuw bekrachtigd door de schenking van twee oefen AED’s. Hierdoor is het dus mogelijk om met de modernste AED’s te oefenen. Alle leden van de EHBO vereniging Heerjansdam hebben een reanimatie diploma met AED. De leden die actief zijn binnen het evenemententeam mogen sinds kort werken met een eigen AED die door JI services aan de vereniging is geschonken.

 

Klik hier om in te schrijven