Home » Nieuws

Category Archives: Nieuws

Sponsors

Evenementen aanvragen update

Dorpsfeest Heerjansdam                             4 juli 2015                       17:00 – 00:00 uur

Opening Barendbos Barendrecht               15 juli 2015                       12:30 – 17:00 uur

Zuidpolderdag Barendrecht                       21 aug 2015                       11:30 – 22:00 uur

Beach Vollybal Heerjansdam                     22 aug 2015    vanaf  ong 11:30 – 23:00 uur

Winterfeest Barendrecht                             12 dec 2015

 

VEN2-COPS

Verslag Ven2Cops-proloog   20 juni 2015

 

Voor het 4e jaar is op 20 juni de Ven2Cops-proloog gereden . Gestart werd er om 10.00 uur vanaf Capital sport in Zwijndrecht een wielertoer van 100 km .  Deze keer ging het richting de Brienenoordbrug vervolgens naar Gouda weer richting Schoonhoven waar we zijn overgevaren. Bij de Voelbal Vereniging van Groot Ammers heeeel veel pannenkoeken op ons wachtte welke door vele vrijwilligers waren gebakken. Vandaar ging de tocht verder door het mooie landschap van de Alblasserwaard richting Sliedrecht waar bij de Praxis ( hoofdsponsor) een groepsfoto is gemaakt . De toer werd begeleid door 2 historische C10 politie auto,s de reparatie /bezemwagen  Iem en Elly als rijdende EHBO post en enkele motorrijders. Om 15.30 was de groep van ong 100 wielrenners weer terug in Zwijndrecht waar de BBQ en een haringkraam op ons wachtte.  Er waren nog allerlei activiteiten en demonstratie,s om het hele gebeuren een feestelijke afsluiting te geven € 12.110 is er dit jaar voor kanker en hersentumor onderzoek bijeen gebracht en mogen we terug kijken op een geslaagde toer.

Tent op koningsdag groot succes

Het was op koningsdag een drukte van belang in de nieuwe evenemententent. Dat de tent in een behoefte voldoet bleek wel uit het aantal bezoekers dat op koningsdag een kijkje kwamen nemen. Niet alleen volwassenen lieten zich uitgebreid voorlichten op het gebied van reanimatie en verslikking maar ook voor kinderen was uitgebreid de mogelijkheid om zelf eens te ervaren wat een reanimatie betekent.

Ook de lotuskring van Z H Z (Zuid Holland Zuid) was aanwezig om wat grimeerwerk te laten zien. De kinderen vonden dit prachtig en wilden ook wel wat kleine ,,wondjes” laten grimeren

Reanimatietraining JI services groot succes

Afgelopen dinsdag hebben we met twee bestuursleden en twee kader instructeurs aan 8 man een reanimatietraining gegeven. Door het grote enthousiasme pikte iedereen de stof heel snel op. Uiteraard zorgende de buikgreep ( voorheen Heimlich) met de speciale bijkgreepvesten weer voor de nodige hilariteit.

ABCD van EHBO

Woensdag 4 maart een zeer interactieve en leerzame les gehad over het ABCD van de EHBO. Verzorg eerst waar je het eerst aan kan overlijden is daarbij het credo. Door heel veel cases met lotussen meteen in de praktijk kunnen brengen. Tijdens de pauze was de jaarlijkse fundraiser met heeeeerlijke taarten.

Album weergevenAlbum weergevenAlbum weergevenAlbum weergevenAlbum weergevenAlbum weergevenAlbum weergevenAlbum weergevenAlbum weergevenAlbum weergevenAlbum weergevenAlbum weergevenAlbum weergevenAlbum weergevenAlbum weergevenAlbum weergevenAlbum weergevenAlbum weergevenAlbum weergevenAlbum weergevenAlbum weergevenAlbum weergevenAlbum weergevenAlbum weergevenAlbum weergevenAlbum weergevenAlbum weergevenAlbum weergevenAlbum weergevenAlbum weergevenAlbum weergevenAlbum weergevenAlbum weergevenAlbum weergevenAlbum weergeven

ABCDE komt eraan !

Aanstaande woensdag de langverwachte ABCDE les ! Beloofd een zeer interresante les te worden. In de regionale kranten heeft de aankondiging gestaan dat deze les voor iedereen toegankelijk is.

EHBO heerjansdam in de krant !

Naar aanleiding van het aanbieden van de AED heeft in de week van 14 januari een stuk in de brug gestaan.

A. Hofman 40 jaar EHBO

Afgelopen woensdag ontving mevr. A. Hofman uit handen van J Sieverink, Voorzitter EHBO regio Drechtsteden de spelt behorende bij haar 40 jarig lidmaatschap. Onder luid applaus van alle aanwezige leden nam ze verlegen de spelt en bloemen in ontvangst. 

JI services sponsort nieuwe AED

Doe avond Zwijndrecht

Op 22 januari aanstaande is er bij EHBO Zwijndrecht een doe avond.

Dit is een avond met als doel om er iets van te leren.

Verschillende verenigingen zullen aanwezig zijn.

Geef je op via Jolanda !!