Warning: stripos() expects parameter 1 to be string, array given in /var/www/domains/ehboheerjansdam.nl/www/wp-includes/formatting.php on line 3792

Data nieuwe cursus Reanimatie bekend

Klik hier om in te schrijven

Er start een nieuwe cursus reanimatie.

8 en 22 maart 2017 en 12 april 2017 start de EHBO vereniging Heerjansdam met een nieuwe opleiding Reanimatie met AED.  In kleine groepen wordt door een gediplomeerd instructeur in twee avonden de principes van hart reanimatie uitgelegd. De eerste avond zal in het teken staan van theorie terwijl de tweede avond geheel is gewijd aan zelf reanimeren op oefenpoppen die de realiteit zoveel mogelijk nabootsen. De cursus wordt afgesloten met een landelijk erkend diploma van de Hartstichting.

 

Nog steeds overlijden de meeste mensen thuis aan een harststilstand terwijl minder dan 30 procent van de bevolking kan reanimeren. Het zelf kunnen reanimeren kan cruciale tijd schelen waardoor de kans op een geslaagd herstel steeds groter wordt. Zeker omdat deze cursus wordt gecombineerd met het gebruik van de AED stijgen de overlevingskansen nog veel meer. De AED ( Automatische Extrene Defibrilator)  kan bij een hartstilstand van onschatbare waarde zijn. Een fibrillerend (“trillend”) hart kan door dit apparaat weer in zo’n staat worden gebracht dat de hulpverleners veel meer kans maken een geslaagde reanimatie uit te voeren.

 

Vaak als een ambulance voor een reanimatie de straat in komt rijden gaat het gewone leven daarna weer door. Tenzij de ambulance voor een gezinslid of de buren komt. De eerste 6 minuten waarin u dan zelf kan starten met een reanimatie is cruciaal. Daarom worden deze cursussen ook steeds vaker gevolgd door hele gezinnen of buurtbewoners.

 

De EHBO vereniging Heerjansdam werkt al jaren samen met de hartstichting voor het onderwijs in hart reanimatie. Onlangs is deze samenwerking opnieuw bekrachtigd door de schenking van twee oefen AED’s. Hierdoor is het dus mogelijk om met de modernste AED’s te oefenen. Alle leden van de EHBO vereniging Heerjansdam hebben een reanimatie diploma met AED. De leden die actief zijn binnen het evenemententeam mogen sinds kort werken met een eigen AED die door JI services aan de vereniging is geschonken.

 

Klik hier om in te schrijven

Evenementen aanvragen update

Dorpsfeest Heerjansdam                             4 juli 2015                       17:00 – 00:00 uur

Opening Barendbos Barendrecht               15 juli 2015                       12:30 – 17:00 uur

Zuidpolderdag Barendrecht                       21 aug 2015                       11:30 – 22:00 uur

Beach Vollybal Heerjansdam                     22 aug 2015    vanaf  ong 11:30 – 23:00 uur

Winterfeest Barendrecht                             12 dec 2015

 

VEN2-COPS

Verslag Ven2Cops-proloog   20 juni 2015

 

Voor het 4e jaar is op 20 juni de Ven2Cops-proloog gereden . Gestart werd er om 10.00 uur vanaf Capital sport in Zwijndrecht een wielertoer van 100 km .  Deze keer ging het richting de Brienenoordbrug vervolgens naar Gouda weer richting Schoonhoven waar we zijn overgevaren. Bij de Voelbal Vereniging van Groot Ammers heeeel veel pannenkoeken op ons wachtte welke door vele vrijwilligers waren gebakken. Vandaar ging de tocht verder door het mooie landschap van de Alblasserwaard richting Sliedrecht waar bij de Praxis ( hoofdsponsor) een groepsfoto is gemaakt . De toer werd begeleid door 2 historische C10 politie auto,s de reparatie /bezemwagen  Iem en Elly als rijdende EHBO post en enkele motorrijders. Om 15.30 was de groep van ong 100 wielrenners weer terug in Zwijndrecht waar de BBQ en een haringkraam op ons wachtte.  Er waren nog allerlei activiteiten en demonstratie,s om het hele gebeuren een feestelijke afsluiting te geven € 12.110 is er dit jaar voor kanker en hersentumor onderzoek bijeen gebracht en mogen we terug kijken op een geslaagde toer.

Tent op koningsdag groot succes

Het was op koningsdag een drukte van belang in de nieuwe evenemententent. Dat de tent in een behoefte voldoet bleek wel uit het aantal bezoekers dat op koningsdag een kijkje kwamen nemen. Niet alleen volwassenen lieten zich uitgebreid voorlichten op het gebied van reanimatie en verslikking maar ook voor kinderen was uitgebreid de mogelijkheid om zelf eens te ervaren wat een reanimatie betekent.

Ook de lotuskring van Z H Z (Zuid Holland Zuid) was aanwezig om wat grimeerwerk te laten zien. De kinderen vonden dit prachtig en wilden ook wel wat kleine ,,wondjes” laten grimeren

Reanimatietraining JI services groot succes

Afgelopen dinsdag hebben we met twee bestuursleden en twee kader instructeurs aan 8 man een reanimatietraining gegeven. Door het grote enthousiasme pikte iedereen de stof heel snel op. Uiteraard zorgende de buikgreep ( voorheen Heimlich) met de speciale bijkgreepvesten weer voor de nodige hilariteit.