Warning: stripos() expects parameter 1 to be string, array given in /var/www/domains/ehboheerjansdam.nl/www/wp-includes/formatting.php on line 3792

Nieuwsbrief oktober 2014

 

 

Beste EHBO-ers,

 

Na een lange zomerstop gaan morgen de lessen weer van start. Hierbij nog wat informatie die de komende tijd van belang is:

 

Instructeur

We hebben voor de herhalingslessen een nieuwe instructeur, Richard Itsinga. Hij heeft een zeer lange staat van dienst als instructeur,  EHBO-er en lotus. Hij zal bij ons dit seizoen de lessen verzorgen.

 

Competentie

Op een of andere manier komen de competenties wel weer om de hoek. Zo ook dit jaar. We willen dit jaar elke les een specifieke competentie de revu laten passeren. Als alle lessen zijn gevolgd en de oefeningen zijn met goed gevold afgelegd heb je automatisch de competentie voor dat jaar behaald. Mocht je een les missen dan hebben we aan het eind van het jaar de mogelijkheid een competentie opnieuw te tonen. Op de site zal het mogelijk worden te volgen welke competenties behaald zijn. Meer daarover in een volgende nieuwsbrief

 

Website

De site is geheel nieuw opgezet. We hebben voor ogen dat de site veel interactiever wordt en sneller recent nieuws kan melden. Zoals gezegd kan er ook een competentielijst op worden gezocht. Alle opmerkingen ideeën en andere opbouwde kritiek is welkom !

 

EHBO diploma

We hebben elk jaar te maken met leden die hun diploma laten verlopen. Dat heeft tot nu toe automatisch gezorgd dat we uit elkaar gingen terwijl dat zeker niet voor iedereen de bedoeling is. Vanaf dit jaar is het daarom mogelijk om uiteraard het diploma geldig te houden maar daarnaast kan er ook een certificaat worden behaald als het diploma niet het doel is. Voor het certificaat kom je zo vaak je wilt en heb je toegang tot alle evenementen en voordelen van de vereniging. Je bent niet meer verzekerd via het oranje kruis en er volgt geen diploma. Waar we voorheen bij het stoppen van de verlening de leden uitschijven zullen we nu automatisch overzetten naar certificaat. Tenzij leden expliciet aangeven ook dat niet te willen en geheel te willen stoppen bij de vereniging. Het lidmaatschap voor certificaat is goedkoper dan voor het diploma omdat er geen kosten voor het oranje kruis zijn.

Daarnaast blijft het uiteraard mogelijk om sponsor te zijn van vereniging.

 

Geen nieuwe cursus

Helaas is de respons op de nieuwe cursus zo bedroevend laag dat we dit jaar geen nieuwe cursus EHBO kunnen geven. Wel gaan we een nieuwe cursus reanimatie proberen op te zetten. Binnen het bestuur zal bekeken worden waarom we zo weinig respons hebben gehad voor de nieuwe cursus.

 

 

Her bestuur heeft in de zomer niet stil gezeten en we hebben er alles aan gedaan om te zorgen dat we een zeer leerzaam seizoen kunnen presenteren.

 

We hebben er zin in !

 

Tot morgen,

 

Peter van Det

Voorzitter.

 

Voor meer informatie over de vereniging check regelmatighttp://www.ehboheerjansdam.nl